Iuliu Nosa isi da demisia

Mircea Geoana
PARUL SI PAIUL
17 iunie 2008
Radu
Au jurat credinta
22 iunie 2008

Iuliu Nosa isi da demisia

Nosa demisioneazaSedinta de constituire a consiliului local al municipiului Zalau a avut loc ieri 20.06.2008 la ora 17.

A fost deschisa de catre prefectul judetului Salaj Andrei Barbu Todea care a declarat ca sedinta este legal constituita si isi poate incepe lucrarile. Din 21 de consilieri au fost prezenti 19 reprezentand doua treimi din numarul consilierilor alesi.Conducerea lucrarilor a fost preluata de cel mai in varsta consilier dl.Szilaghiyi Sandor asistat de catre dl.Fort Calin si d-na Trif Simona cei mai tineri dintre consilieri. A fost propusa urmatoarea ordine de zi:

1.Alegerea comisiei de validare

2.Validarea/Invalidarea mandatelor consilierilor alesi

3.Depunerea juramantului de catre consilieri

4.Constituirea Consiliului local

5.Alegerea presedintelui de sedinta

6.Depunerea juramantului de catre primarul municipiului Zalau

7.Alegerea viceprimarilor municipiului Zalau

8.Organizarea comisiilor pentru diferite domenii de specialitate

 

Alegerea comisiei de validare

 

Potrivit prevederilor Art.31(2) din Legea 215/2001 a administratiei publice locale comisia de validare se alege pe intreaga durata a mandatului fiind alcatuita din 3 – 5 consilieri.

Astfel pentru aceasta comisie s-a propus o componenta numerica din 3 consilieri.Au fost propusi pentru componenta nominala a comisiei de validare:

1.Fort Calin – PSD

2.Bogdan Zsolt – UDMR

3.Girdan Emanoil – PNL

Membrii comisiei se aleg prin vot deschis cel putin jumatate + unu din numarul consilierilor.Prin votul membrilor  comisiei de validare a fost ales in calitate de presedinte dl.Girdan Emanoil iar ca secretar dl.Fort Calin.

 

Iuliu Nosa va renunta la functia de consilier local

 

 In conformitate cu prevederile art.31 (3 – 5) din legea nr.215/2001 a administratiei publice locale comisia de validare va examina legalitatea alegerii fiecarui consilier urmand sa propuna validarea sau inavalidarea mandatelor acestora.

Dl. Iuliu Nosa  a avut mai multe interventii in care a atras atentia ca fiecare consilier trebuie sa-si exprime acceptul pentru propunerile care au fost facute astfel incat sa se inteleaga daca este sau nu de acord.De asemenea si-a intrebat colegii daca face obiectul validarii sau trebuie sa isi prezinte demisia. Raspunsul i-a fost dat de catre dl.prefect Andrei Barbu Todea " in termen de 15 zile isi poate exprima acordul sau refuzul functiei de consilier local ". S-a prezentat textul legal din care reiese ca dl. Iuliu Nosa poate opta pentru una din cele 2 functii ?

Daca nu stiti ce va alege va raspundem noi. L-am intrebat pe dl.Nosa ce intentioneaza sa faca pe viitor si ne-a declarat ca urmeaza sa-si de-a demisia din functia de consilier preferand sa ramana desigur cu cea de deputat.Multa bafta dl.Iuliu Nosa.

 

Validarea mandatelor consilierilor alesi

 

A luat cuvantul dl.Girdan Emanoil, presedintele comisiei de validare care a prezentat raportul de validare. S-a supus la vot fiecare propunere a comisiei, in ordine alfabetica, cu mentiunea ca validarea sau invalidarea mandatelor se face cu votul deschis a cel putin jumatate plus unu din numarul total al consilierilor prezenti la sedinta. Persoana a carui mandat este supus validarii sau invalidarii nu prticipa la vot.

Continuarea in urmatorul material. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *